Blomsterodlarna
Slow Flower Diplomutbildning
 

Du har kommit till helt rätt plats om du vill förkovra dig i blomsterodling och fördjupa ditt skapande med blommor.

Blomsterodlarnas Slow Flowers Diplomutbildning är en distansutbildning med fyra träffar förlagda på Lindeborgs Eco retreat utanför Nyköping. Mötesmiljön på Lindeborgs Eco Retreat är designad för att möjliggöra goda idéer och djupare insikter. Den är optimerad för att människor ska släppa press och stress, slå på nyfikenheten, öppna upp och komma närmare. Här möts vi vid fyra tillfällen totalt 12 dagar med helpension. 

Utbildningen kommer att följa en hel säsong i odlingen. I vår utbildningsplattform har du tillgång till vårt breda och djupa utbildningsmaterial som består av filmer, bilder och kunskapsdokument som du tar till dig i din egen takt och så djupt som du vill. Här går vi igenom hela vår kursplan och fördjupar oss sedan i momenten och i din egna utveckling under träffarna på Lindeborgs.

Under säsongen har du också 10 dagar praktik, där du bestämmer tillsammans med din handledare när dessa dagar passar bäst. 

Dessutom har du inlämningsuppgifter som bygger mycket på arbetet i din trädgård, där implementerar du det du lär dig i utbildningen i din trädgård och redovisar för oss.

Varje tema består av ett gediget digitalt material bestående av filmer, kunskapsdokument och övningar. Och varje tema innehåller också digitala möten där vi ses för föreläsningar och frågor och svar. 

Under hela utbildningen har du handledning med oss utbildningsledare och tillsammans med de andra deltagarna följer vi och stöttar dig i din utveckling på din resa.

 
Tillsammans utvecklar vi Blomsterodlarnas odling på Lindeborgs Eco Retreat, och följer säsongen från sådd, utplantering, skörd och höstbruk.
På Lindeborgs njuter ni av lugnet, helpension ingår och vi i utbildningen har hela gården för oss själva. 
Här äter vi, lagar mat, sover, bastar och badar tillsammans.

 

Utbildningen innehåller

100 filmer 

Kunskapsdokument

Bilder
 
 Praktik
10 dagar praktik förlagda under säsongen
Start

Januari 2025

 

Omfattning
 januari- september
4 helger
12 dagar
10 dagar praktik
7 inlämningsuppgifter under säsongen
2 år att ta till dig det digitala utbildningsmaterialet
Plats

Lindeborgs Eco Retreat

12 dagar med helpension
 
Förkunskaper
Det krävs inga förkunskaper
 
Pris

45 000: - exkl moms

Helpension ingår

Anmälan

Anmälan är stängd och öppnar igen hösten 2024

Vi öppnar då upp en länk på denna sida som tar dig till anmälningssidan. 

Detta ingår
  • Helpension på Lindeborgs eco retreat med del i delat rum
  • Tillgång till det digitala utbildningsmaterialet i 2 år. 
  • Personlig handledning 
  • Digitala träffar med föreläsningar, diskussioner och feedback.
  • Allt studiematerial, blommor, floristmaterial och odlingsmaterial.

Villkor

Pris och villkor

45 000 exkl moms, utbildningen är fristående och innefattas inte av CSN. Avgiften betalas på faktura vid bekräftad plats efter ansökan.

Omfattning

Utbildningen är delvis förlagd på distans, där du på egen hand tillgodogör dig varje tema i din takt. Det digitala materialet finns tillgängligt i två år från kursstart.

Träfffarna är förlagda på helger totalt 12 dagar.

10 dagar praktik under säsongen.

Inlämningsuppgifterna beräknas ta ca 4 arbetsdagar under säsongen, men mycket av detta är integrerat i det arbete du ändå gör i din trädgård eller på din odling. 

Vi har haft flera deltagare som läst vår kurs vid sidan om ett heltidsarbete och det går utmärkt.  

De 4 träffarna ligger från fredag med drop-in från 14.30  till söndag eftermiddag 16.00.  

Kursplan

 

1 - Vision - målsättning
Vi börjar utbildningen med att ge dig verktyg för att tydliggöra 
dina drömmar, hitta ditt varför, göra en nulägesanalys, 
sätta mål och göra en handlingsplan för att kunna förverkliga dina 
blomsterdrömmar.
 
2- Planera din odling
I detta tema går vi igenom hur du kan utforma din odling utifrån dina drömmar. Här ingår att lära dig din odlingsplats, odlingsdesign, växtplanering, såschema, att beräkna mängder och arbetsplanering över året.
 
3 - Så ditt första frö - vårbruket
Nu börjar vi sätta händerna i jorden och går igenom såtekniker, att sätta igång knölar, förbereda dina odlingsbäddar och tekniker för att förlänga säsongen.
 
4 - Foto - bygg varumärke
I detta tema går vi igenom hur du kan tänka kring ditt varumärke, hur du kan nå ut med din vision och ditt budskap i sociala medier och genom din egen hemsida. Då blommor gör sig fantastiskt som visuellt medie kommer vi att fokusera extra mycket på hur du kan fota och fånga blommorna på bild, både med mobilen och med kamera. Vi vill att du ska öva på att hitta ditt sätt att förmedla ditt budskap med bild och ord. 
 
5 - Vårda din odling - Prissättning och Försäljning 
När alla plantor är i jorden börjar nästa fas när det är dags att vårda dem för att bli de högkvalitativa snittblommor vi vill ha. Här går vi igenom allt från utplantering, vattning, gödning, skadedjur och stöttning. I detta tema har vi också den värdefulla delen om försäljning och prissättning. 
 
6 - Skörda snittblommor
Till slut står de där, de vackraste av blommor som du har odlat med dina egna händer. Nu ska du få lära dig allt om skördestadie, skördeteknik och varuvård för att få blommorna att hålla så länge som möjligt.
 
7 - Hållbar floristik 
Vi kommer att gå igenom grunderna inom floristik, så som buntar, buketter och dekorationer. Ni kommer att få lära mer om färg, form och hållbara tekniker. Vi vill peppa er att hitta ny kreativa metoder för att arbeta för mer miljömedvetna val inom floristiken.
 
8 - Reflektion - höstbruket 
Så kommer tiden för reflektion, utvärdering och att bädda sin odling inför vintern. Vi kommer att gå igenom de arbetsuppgifter som lämpar sig för hösten så som plantering av perenner och lignoser, höstsådd och hur vi ger tillbaka till jorden för att förbereda på bästa sätt inför en ny säsong. Även i tankarna börjar vi vandra framåt, genom att ge er verktyg för att utvärdera säsongen och hur ni kan blicka vidare framåt.

Följ gärna oss

................

På instagram delar vi tips, idéer, information om kommande workshops och såklart från våra utbildningar.