Blomsterodlarna Slow Flower Onlineutbildning
Du har kommit till helt rätt plats om du vill förkovra dig i blomsterodling och skapande med blommor.

Vår onlineutbildning består av ett unikt utbildningsmaterial bestående av mer än hundra filmer, bilder och kunskapsdokument där vi delar med oss av kunskap och erfarenhet inom snittblomsodling, kreativt skapande, företagande och hållbar floristik. 

Under två år har du tillgång till vårt breda och djupa utbildningsmaterial som du tar till dig i din egen takt och så djupt som du vill.

 Utbildningen kommer att följa dig under en hel säsong i odlingen. Varje tema består av ett gediget digitalt material bestående av filmer, kunskapsdokument och övningar. Varje tema innehåller också digitala möten där vi ses för föreläsningar och frågor och svar. 

Utbildningen innehåller

 100 filmer 

Kunskapsdokument
Bilder
Start

Januari 2025

Omfattning
 Under utbildningen ingår fem online möten. Du har inga krav, som inlämningsuppgifter eller  prov. Du har tillgång till utbildningsportalen i 2 år och kan ta till dig det digitala utbildningsmaterialet i din egen takt.
Plats

 Utbildningen sker helt på distans i din egen takt. Under utbildningen har vi fem gemensamma onlinemöten som sker på kvällstid vardagar.

Förkunskaper
Det krävs inga förkunskaper
Pris

14 200: - exkl moms

Anmälan

Anmälan är nu stängd och öppnar igen hösten 2024

Vad som ingår
  • Tillgång till det digitala utbildningsmaterialet i 2 år. 
  • Digitala träffar med föreläsningar, diskussioner och feedback.
  • Forum där du kan skapa ett nätverk och utbyta erfarenheter med de andra deltagarna

 Villkor

Pris och villkor

 

14 200 exkl moms, utbildningen är fristående och innefattas inte av CSN. 

Omfattning

Utbildningen är förlagd på distans, där du på egen hand tillgodogör dig varje tema i din takt. Det digitala materialet finns tillgängligt i två år.

De onlinemöten som erbjuds ligger på kvällstid på vardagar.

Kursplan

 

1 - Vision - målsättning
Vi börjar utbildningen med att ge dig verktyg för att tydliggöra 
dina drömmar, hitta ditt varför, göra en nulägesanalys, 
sätta mål och göra en handlingsplan för att kunna förverkliga dina 
blomsterdrömmar.
 
2- Planera din odling
I detta tema går vi igenom hur du kan utforma din odling utifrån dina drömmar. Här ingår att lära dig din odlingsplats, odlingsdesign, växtplanering, såschema, att beräkna mängder och arbetsplanering över året.
 
3 - Så ditt första frö - vårbruket
Nu börjar vi sätta händerna i jorden och går igenom såtekniker, att sätta igång knölar, förbereda dina odlingsbäddar och tekniker för att förlänga säsongen.
 
4 - Foto - bygg varumärke
I detta tema går vi igenom hur du kan tänka kring ditt varumärke, hur du kan nå ut med din vision och ditt budskap i sociala medier och genom din egen hemsida. Då blommor gör sig fantastiskt som visuellt medie kommer vi att fokusera extra mycket på hur du kan fota och fånga blommorna på bild, både med mobilen och med kamera. Vi vill att du ska öva på att hitta ditt sätt att förmedla ditt budskap med bild och ord. 
 
5 - Vårda din odling - Prissättning och Försäljning 
När alla plantor är i jorden börjar nästa fas när det är dags att vårda dem för att bli de högkvalitativa snittblommor vi vill ha. Här går vi igenom allt från utplantering, vattning, gödning, skadedjur och stöttning. I detta tema har vi också den värdefulla delen om försäljning och prissättning. 
 
6 - Skörda snittblommor
Till slut står de där, de vackraste av blommor som du har odlat med dina egna händer. Nu ska du få lära dig allt om skördestadie, skördeteknik och varuvård för att få blommorna att hålla så länge som möjligt.
 
7 - Hållbar floristik 
Vi kommer att gå igenom grunderna inom floristik, så som buntar, buketter och dekorationer. Ni kommer att få lära mer om färg, form och hållbara tekniker. Vi vill peppa er att hitta ny kreativa metoder för att arbeta för mer miljömedvetna val inom floristiken.
 
8 - Reflektion - höstbruket 
Så kommer tiden för reflektion, utvärdering och att bädda sin odling inför vintern. Vi kommer att gå igenom de arbetsuppgifter som lämpar sig för hösten så som plantering av perenner och lignoser, höstsådd och hur vi ger tillbaka till jorden för att förbereda på bästa sätt inför en ny säsong. Även i tankarna börjar vi vandra framåt, genom att ge er verktyg för att utvärdera säsongen och hur ni kan blicka vidare framåt.

Följ gärna oss

................

På instagram delar vi tips, idéer, information om kommande workshops och såklart från våra utbildningar.